Rijssen Vooruit verliest doldwaze derby - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 16:00 uur
Samen Zijn
Playing
Straks
16:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Rijssen Vooruit verliest doldwaze derby

Geplaatst op: 06-09-2015 |

Afgelopen zaterdag stond de tweede derby van Rijssen Vooruit op het spel, uit tegen Sc Rijssen. Vooraf was bekend wie de arbitrage zou leiden en de inzet en passie van de tegenstander.

Het begin was voor Rijssen Vooruit. Het spel was beter en dat vertaalde zich ook in de eerste treffer. Mario Vos wist met links de doelman van Sc Rijssen te verschalken en zette Rijssen Vooruit op een verdiende 0-1 voorsprong.
Daarna was het nog steeds Rijssen Vooruit dat de boventoon voerde met hun veldspel alhoewel Sc Rijssen met lange ballen nog wel probeerde gevaar te stichten, wat echter niet geheel lukte.

Zoals gezegd, was er vooraf gewaarschuwd over de leiding en dat gegeven werd bewaarheid toen na een voorzet van SC Rijssen linksback Ahmet Alan opzichtig werd weggeduwd en de scheidsrechter besloot te fluiten. Zelfs de gastheren liepen terug in de veronderstelling een vrije trap tegen te krijgen maar tot ieders verbazing legde de arbiter de bal op de stip ! Deze werd benut maar niet gevierd omdat ze nog steeds beduusd waren van dit cadeautje.

Rijssen Vooruit liet zich door de beoordelingen van de arbiter niet afleiden en speelde verder met goed samenspel en aanvalsdrift. Een actie van Huseyn Cengiz, die veelvuldig werd gezocht door de gastheren, werd beëindigd in de zestien en deze keer terecht beoordeeld door de arbiter. Middenvelder Benjamin Labobar zette de stand op 1-2 door middel van een penalty.

De arbiter bleef een grote stempel op de wedstrijd drukken dat het spel niet ten goede kwam. De grenzen werden verlegd omdat er niet kordaat werd gefloten en erger nog, reële beslissingen van beide grensrechters werden geheel genegeerd door onze man in geel. Aan het einde van de eerste helft vloog de vlam in de pan maar werd aangewakkerd door de beslissingen van de arbiter. Russtand 1-2

De tweede helft begon Rijssen Vooruit ook weer sterk en Sportclub restte niets anders ander dan de bal snel naar voren te schieten en hopen op een fatsoenlijke aanval. Deze kwam halverwege de tweede helft. De gastheren kregen de bal en speelde een aanvaller aan die in duidelijke buitenspelpositie stond. De grensrechter vlagde voor buitenspel maar wederom bepaalde de arbiter de situatie zelf van 50 meter afstand en liet de aanval doorgaan waardoor de verbouwereerde verdediging niets anders kon doen dan lijdzaam toezien hoe de bal in het net verdween en de gelijkmaker werd gemaakt 2-2.

De grensrechter van Rijssen Vooruit werd vervolgens verzocht om te stoppen met vlaggen nadat hij om uitleg kwam vragen over deze situatie. Nog steeds had Rijssen Vooruit de betere papieren en het betere spel maar mocht dit niet uitdrukken in goals, zeker niet door een overduidelijke penalty die werd onthouden door de arbiter.

In de laatste minuut was het SC Rijssen dat de bal nog één keer vooruit speelde en via het middenveld bij de aanvaller kwam. Deze stond echter wederom in buitenspelpositie maar ook de vervanger van de vorige grensrechter werd totaal genegeerd en de voorzet werd tot overmaat van ramp getoucheerd door een van de verdedigers waardoor de 3-2 werd ingeluid. Dat was ook de eindstand.

Ga terug...