R.K.S.V. verslaat titelkandidaat Mariënberg - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

R.K.S.V. verslaat titelkandidaat Mariënberg

Geplaatst op: 07-09-2015 |

Net als vorig seizoen wonnen we de openingswedstrijd van het seizoen, dit keer tegen titelkandidaat Mariënberg. De nummer drie van vorig seizoen was zaterdagmiddag geen schim van die goede ploeg die toen tweemaal verdiend van ons won. Dit keer was het R.K.S.V. die dik verdiend zegevierde, mede door drie doelpunten van spits Anton Acis werd het 3-1.

Onder leiding van de goed leidende scheidsrechter Everlo, die vandaag onzichtbaar was en geen kaarten nodig had, werd er om 14:31 uur afgetrapt voor de eerste competitiewedstrijd. Verzorger Andre Nieuwenhuis schonk ons twee echte eredivisie ballen, waarvoor dank! Deze middag druppelde het af en toe, toch kwam de zon de meeste tijd onder de wolken vandaan. Heerlijk voetbalweer en vol verwachting zaten we te wachten op de eerste kansen en doelpunten. Een aftastend begin zorgde ervoor dat er weinig te beleven viel, echter kreeg Gertjan Wilbers na ruim 20 minuten spelen de kans op een doelpunt. Alleen voor de keeper kon hij afleggen op Anton Acis, maar hij schoot zelf en de bal stuiterde via de bal weer hard het veld in. De bezoekers loerden op de counter en oogden achterin wat onzeker, vooral als ze onder druk kwamen te staan. Vlak voor het rustsignaal kan R.K.S.V. het lichte overwicht uitdrukken in een doelpunt. Gerald ten Hove wordt onderuit gehaald, de scheidsrechter geeft voordeel, maar kan de bal bij zich houden en stuurt Marthijn Schottert diep. Laatstgenoemde legt de bal breed op Anton Acis en de spits tekent voor de 1-0. Direct hierna is het rust en zijn we blij met voordeel dat scheidsrechter Everlo toepaste.

Na rust hetzelfde spelbeeld, echter krijgt de thuisploeg nu steeds meer kansjes. Uiteindelijk is het Anton Acis die zijn tweede treffer na 59 minuten maakt door de bal met links hoog in het doel te schoppen. De bezoekers krijgen hierna iets meer balbezit en een grote kans als vanaf links de bal hard op doel wordt geschoten. Doelman Patriz Loohuis redt bekwaam ten koste van een corner. Gertjan Wilbers kan het duel op slot gooien als hij op de keeper afloopt, ware het niet dat hij de bal te ver voor zich uit speelt. Bij deze actie blesseert de aanvaller van R.K.S.V. zich en de laatste tien minuten spelen we uit met een man minder. Dave Loohuis, Jonathan Acis en Berjan de Wilde waren als wissels namelijk al in het veld gekomen. Vlak voor tijd toch de 3-0 als Anton Acis zijn hattrick compleet maakt, bij het doorlopen op de keeper caramboleert de bal in het doel. Zuur voor de bezoekers die met hele andere gedachten naar Rijssen waren gekomen, maar gezien het spelbeeld een volledig verdiende overwinning voor R.K.S.V. Helaas komt er nog een eretreffer, uit een scrimmage na een corner zorgt invaller Kevin Bolks voor de 3-1 eindstand.

Een prima start van de competitie na een dito voorbereiding. Bijna iedereen is fit, zes spelers konden met het tweede meespelen, er wordt steeds beter gevoetbald en de kansen worden afgemaakt. De onderlinge concurrentie zorgt voor meer concentratie en hopelijk nog meer betere resultaten. Volgende week wacht wederom een sterke tegenstander, uit bij Juliana’32 in Hengelo moet er dan gespeeld worden. Deze ploeg won zeer knap uit bij Voorwaarts V, wij mogen onze borst dus nat maken! Zoals bijna alle wedstrijden dit seizoen starten we weer om 14:30 uur.

R.K.S.V. – Mariënberg 3-1 (1-0)
45. A. Acis (1-0)
59. A. Acis (2-0)
88. A. Acis (3-0)
90. Bolks (3-1)

Opstelling R.K.S.V.:
Patriz Loohuis, Ruud Slagman (C), Luen Mensink, Wim Oosthoek, Mitchell Troost (77. Berjan de Wilde), Sander Bruins (62. Dave Loohuis), Marthijn Schottert (75. Jonathan Acis), Gerald ten Hove, Adrian Kwintenberg, Gertjan Wilbers en Anton Acis.

Ga terug...