Wereldwinkel Holten viert 25 jarig jubileum - Radio 350
Nu op Radio 350
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Playing
Straks
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Wereldwinkel Holten viert 25 jarig jubileum

Geplaatst op: 07-09-2015 |

Op 18 september 2015 bestaat de Wereldwinkel in Holten 25 jaar. Een zilveren jubileum dat feestelijk wordt gevierd in de winkel met mooie acties voor de klanten en met een feestelijke bijeenkomst op vrijdagmiddag.

Vanaf 16.00 uur is er in de hal van het Kulturhus gelegenheid voor genodigden en belangstellenden om de Wereldwinkel te feliciteren tijdens een informele bijeenkomst. Er is live muziek en vanaf 17.00 uur zal Laurens Jan Stam op zijn bekende manier de Wereldwinkel in het zonnetje zetten.
Aansluitend is er een gezellig samenzijn voor vrijwilligers en oud vrijwilligers

In 1990 begonnen een aantal enthousiaste mensen in Holten met de verkoop van Fair Trade producten, vooral levensmiddelen. Dat gebeurde met een kraam in de hal van AH. Van 1993 tot en met 1996 was de WERELDWINKEL gevestigd op Larenseweg 3. Er werd verkocht vanuit een echte winkel.

Na een verkooppauze van een jaar, waarin een nieuw onderkomen werd gevonden en ‘verbouwd’, verscheen de Wereldwinkel op de vrijdagse warenmarkt. Vanaf voorjaar 1998 werd de verkoop voortgezet vanuit een eigen caravan, die elke vrijdag op de warenmarkt stond en ook op andere plekken in het dorp of bij fairs of festiviteiten. De geel-paarse Wereldwinkel caravan werd een vertrouwd gezicht in Holten.
In 2010 werd afscheid genomen van de caravan en heeft Wereldwinkel Holten in het Kulturhus een mooie plek gevonden. Een echte winkel, die dagelijks geopend is en bekend staat als ‘cadeauwinkel’ van het jaar. De Wereldwinkel is een begrip geworden in het dorp.

Gedurende al die 25 jaar was er steeds een grote groep vrijwilligers die er voor zorgden dat de verkoop van fairtrade producten door kon gaan in Holten. Al die vrijwilligers van de afgelopen jaren worden bedankt en getrakteerd op een heerlijk buffet van Wereldgrechten.

Als klant van WERELDWINKEL HOLTEN help je mee om het voor veel boeren, ambachtslieden, zoals cacao-boeren en zilversmeden, in derde wereldlanden mogelijk te maken een bestaan op te bouwen. Vanwege de fairtrade overeenkomsten is een voortgang in de bedrijfsvoering gegarandeerd. Door iets te kopen in Wereldwinkels heb je mooie authentieke producten in handen waar jezelf enorm van kunt genieten en help je je medemensen aan inkomen. Medewerkers van de Wereldwinkels zijn allemaal vrijwilligers, in Holten is er een grote groep actief die allemaal bereid zijn te adviseren bij de aankopen. Bovendien hoort bij elk product een verhaal; de herkomst en de manier van produceren. In de winkel kun je er alles over horen of lezen.

Profiteer deze weken van de leuke aanbiedingen en acties, want het is nu feest.

Ga terug...