Marleen Janssen in het Bonte Paard - Radio 350

Marleen Janssen in het Bonte Paard

Geplaatst op: 07-09-2015 |

Dinsdag 22 september houden de afdelingen Dijkerhoek en Espelo van Vrouwen van Nu een gezamenlijke avond in het Bonte Paard. Gastspreker is Marleen Janssen, freelance journalist en al 25 jaar schrijver van diverse columns in tijdschriften en boeken. In haar presentatie richt Marleen de kijker op de relatie moeder/dochter. Het thema is Moedermonologen.

Marleen Janssen is bepaald geen onbekende. Naast haar pennenvruchten verschijnt ze nogal eens op de vaderlandse buis in verband met veelal spraakmakende boeken die van haar hand verschenen. Ze schrijft onder meer over seksualiteit en relaties, waarvoor ze seksuologen, wetenschappers en deskundigen op dit gebied en vrouwen interviewde. De Moedermonologen zijn gebundeld en in boekvorm uitgebracht. Ook van haar hand zijn de boeken Alleen voor Vrouwen en De Prozac Monologen.

Vrouwen praten met hun vriendinnen bij voorkeur over drie onderwerpen: liefde, seks en hun moeder. Thema’s die een leven lang in beweging zijn. Een moeder heb je voor altijd. Ook als je met haar hebt gebroken of als ze niet meer leeft. Dochters en moeders. Moeders en dochters kunnen vaak niet zonder, maar soms ook niet mét elkaar. Het is liefde en verbinding en soms ook ruzie en grote ergernis. “Moeders zijn deskundige bemoeials en/of dominante heksen, maar tegelijkertijd veilige havens, stimulerende voorbeelden en grandioze oma’s,” zo stelt Janssen.
Ze interviewde bijna honderd vrouwen over hun moeder. Haar leidraad: universele vragen als ‘Waarom is het met mijn moeder zo ingewikkeld?’, ‘Kunnen we elkaar eigenlijk wel loslaten?’ en: ‘’Help, ik lijk zo op haar!’. De Moedermonologen is een bundeling van ruim zestig mooiste verhalen.

De avond begint om 20:00 uur, de zaal is open vanaf 19:30 uur. Tegen betaling van 2,50 euro zijn gasten (niet-leden) eveneens van harte welkom. Consumpties zijn voor eigen rekening. Meer informatie bij Vrouwen van Nu Dijkerhoek (mevr. M. Rensen, tel. 0548-366514) of Vrouwen van Nu Espelo (mevr. W. Paalman, tel. 0548-362401).

Ga terug...