Burendag 2015 in Plan Zuid Rijssen - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Burendag 2015 in Plan Zuid Rijssen

Geplaatst op: 10-09-2015 |

Op zaterdag 26 september organiseert een groepje enthousiaste wijkbewoners van Plan Zuid in Rijssen een Burendag voor hun wijk.

Vorig jaar heeft deze werkgroep Burendag voor het eerst georganiseerd. Buurtbewoners reageerden enthousiast, een geslaagde dag. Reden genoeg voor de werkgroep om Burendag nogmaals te organiseren in 2015.

Met de ervaringen van vorig jaar is de werkgroep voor de zomervakantie weer gestart met de voorbereidingen. En er zal van alles te zien en te doen zijn, voor jong en oud!
Burendag gaat plaatsvinden bij speeltuin ‘de Hoge Esch’ en het naastgelegen hondenspeelveld ‘van Roekel’. Voorin de speeltuin vindt u de werkgroep ‘Hart van Zuid’, die grote plannen voor de wijk heeft. Een speelcourt, fitness-toestellen voor buiten speciaal voor ouderen en een beachvolleybal-court, tussen de Johan Frisoschool en de speeltuin. Jong en oud kan zich hier in de toekomst bezig houden met sportief bewegen! De werkgroep vertelt u graag meer over haar plannen, en hoe u als wijkbewoners hier eventueel uw steentje aan kunt bijdragen en kunt meedenken.

Na deze mooie toekomstplannen gaat u verder de speeltuin in. Even lekker zitten en kennismaken met de buren in de koffiehoek, maak een praatje en denk mee met ViaVie Welzijn over hoe uw wijk nog leuker en beter kan worden. Vervolg daarna uw weg door de speeltuin, en maak kennis met uw ‘professionele buren’. Het wijkteam van Carint Reggeland zal aanwezig zijn, evenals de politie en de wijkagent.

Tussendoor kunnen kinderen hun kleedje neerleggen voor de rommelmarkt, die verspreid over de speeltuin te vinden is. Aanmelden hiervoor is niet noodzakelijk, maar: vol = vol! Zin in een beetje actie? Waagt u dan een kansje op de jeu de boule-baan van ‘de Riessense Boulers’, die ook de hele dag aanwezig zijn. En ook voor de kinderen zijn er uiteraard diverse activiteiten: trap een balletje in de pannakooi die op de speeltuin staat, waag een sprong op het springkussen, of race over de opblaasbare Jungle-Stormbaan!

Als laatste komt u dan nog uit bij het nieuwe hondenspeelveld, ‘van Roekel’ genaamd en gerealiseerd door een groepje wijkbewoners met behulp van een financiële bijdrage uit het BuurtBudget. Om 12.00 uur word het hondenspeelveld officieel geopend door wethouder Ben Beens, en tussen 13.00 en 14.00 uur komt KC Reo een hondentraining geven. Alle hondenbezitters en hun viervoeters zijn welkom voor een hondenhapje, om mee te doen aan de workshop van KC Reo, of gewoon om lekker te spelen.

Trek gekregen van dit alles? De vrijwilligers van de speeltuin staan voor u klaar met een heerlijk hamburger en wat fris te drinken. Dit alles met muziek van de accordeongroep ‘de Trekklumpkes’op de achtergrond, en de gezelligheid van Burendag is compleet!

De Burendag van Plan Zuid gaat plaatsvinden rondom speeltuin ‘de Hoge Esch’ aan de Teunis Lodderstraat te Rijssen, op zaterdag 26 september tussen 11.00 en 15.00 uur. Op de Facebookpagina van Plan Zuid kunt u alle informatie en het programma terug vinden: www.facebook.com/groups/PlanZuidRijssen of neem contact op met de werkgroep van Burendag via BurendagPlanZuid@outlook.com.

Ga terug...