Survivaltocht was een succes - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Survivaltocht was een succes

Geplaatst op: 11-09-2015 |

Op woensdag 9 september is de door Stichting Hulp aan Tsjernobyl groep Holten een survivaltocht georganiseerd voor kinderen van de basisschool leeftijd.

De bedoeling hiervan was om geld in te zamelen voor de komst van een groep kinderen uit Wit Rusland die nog steeds te maken hebben met de gevolgen van de Tsjernobyl ramp.

Door deze kinderen voor een periode van 8 weken naar Holten en Rijssen te halen wordt doordat ze in een goede leefomgeving verblijven hun bloed ververst en krijgen ze een enorme oppepper voor hun gezondheid.

De survival was een groot succes, er hebben maar liefst 185 kinderen meegedaan van diverse scholen zowel uit Holten als Rijssen.

Voor deze kinderen was het een hele uitdaging om het parcours –dat bestond uit bospaadjes, onder een net doorkruipen, door een waterbad te lopen, over strobalen te klimmen- te volbrengen.

Zelfs de kinderen van groep 1 en 2 hebben deze prestatie geleverd, en ook de andere groepen deden heel goed hun best om zo veel mogelijk rondjes te halen.

Het was een geweldige middag en de organisatie is trots op de kanjers van kinderen die hieraan mee hebben gedaan.

Het resultaat is ook fantastisch, de opbrengst van deze middag is maar liefst: € 4.500,--.

Een geweldig bedrag waardoor de Stichting in september 2016 voor de zesde keer een groep van ongeveer 30 kinderen kan gaan uitnodigen voor een verblijf bij gastgezinnen.

Ga terug...