Open Dag Manege Snorrewind - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Open Dag Manege Snorrewind

Geplaatst op: 13-09-2015 |

Op zaterdag 19 september houdt Manege Snorrewind de jaarlijkse Open Dag. Hoewel iedereen het hele jaar door welkom is om te komen kijken, zullen er op de open dag diverse demonstraties gegeven worden. Van 9 tot 16 uur is er in de drie rijhallen vermaak voor alle paardensportliefhebbers.

Naast dressuur- en springlessen zijn er om 10 en 14 uur onderlinge paard- en ponyvoetbalwedstrijden. Om 11.30 en 13 uur zal de carrouselgroep onder leiding van commandant Annemiek Scheperman demonstraties verzorgen. Bij carrouselrijden worden in groepsverband synchroon figuren gereden. De groep heeft het in het verleden al mogen rijden op de Nederlandse Kampioenschappen. Geïnteresseerde ruiters kunnen meerijden op een paard van Snorrewind of met een eigen paard. Van 12 tot 14 uur zullen ook de ruiters van de SPG (Stichting Paardrijden Gehandicapten) aan het lessen zijn. Om 13.30 uur zullen de instructeurs van Snorrewind zelf een presentatie te paard verzorgen. In deze les zal van de manege toegelicht worden.

De lessen van Snorrewind worden volgens een wekelijks wisselend lesthema gebracht, met thema’s van spel tot springen. Deze lesthema’s hebben altijd tot doel dat de ruiters een betere balans, houding en zit krijgen en spelenderwijs de rijkunst steeds beter zullen gaan beheersen. Daarnaast wordt er gereden volgens het vier fasen systeem, om de paarden tijdens de les dressuurmatig soepel en met de juiste bespiering te laten lopen.

Wilt u meer van het gehele bedrijf en de groepsaccommodatie bekijken? Dat kan de hele dag op eigen houtje, maar om 10 en 15 uur geeft eigenaar Rikus Bronsvoort rondleidingen, die hij op eigen wijze humoristisch en vol informatie en achtergrondverhalen zal verzorgen. Om 10 en 14.30 uur zal instructrice Dienke Bakhuis voor alle geïnteresseerden invlecht- en toiletteerles geven. Manege Snorrewind heeft een eigen ruiterfitzaal voor alle ruiters en geeft meerdere keren per jaar cursussen Ruiterfit. Door trainingen in de fitnessruimte en bij diverse andere samenwerkende sportverenigingen wordt gewerkt aan o.a. conditie, spieropbouw, fitheid, soepelheid en balans, wat weer ten goede komt aan de prestaties van de ruiters te paard. Ook recreatieruiters hebben hier veel baat bij. Tijdens de open dag geeft Erna Bronsvoort om 10 uur een Ruiterfitclinic, waar iedereen aan mee kan doen. Op deze dag zal voor de jongsten onze minipony Dolly met haar menkarretje klaarstaan voor een ritje.

Wanneer u mee wilt doen met de carrouselles, de toiletteerles of de Ruiterfit, dan moet u zich vooraf opgeven via mail naar info@snorrewind.nl

De Open Dag is gratis en vrij toegankelijk en u kunt zich ter plekke aansluiten bij de rondleidingen. U bent van harte welkom op de Open Dag van 9 tot 16 uur bij Manege Snorrewind, Borkeldweg 1 te Markelo.

Ga terug...