Blauw Wit mazzelt, Lemele mazzelt  3-3 - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Blauw Wit mazzelt, Lemele mazzelt 3-3

Geplaatst op: 13-09-2015 |

In een slechte partij voetbal heeft Blauw Wit zaterdag de 1-3 ruststand niet over de streep kunnen trekken. Blauw Wit leek nog wel redelijk te beginnen, maar na acht minuten was het al 1-0. Hierna had de thuisploeg mogelijkheden op meer. Enkele mooie kansen werden verprutst. De laatste 20 minuten kwam Blauw Wit beter en de wedstrijd en scoorde driemaal. Na de pauze verprutste Blauw Wit deze voorsprong en kwam de met grote inzet spelende thuisploeg op gelijke hoogte 3-3.

Lemele: Op het net aangelegde prachtige kunstgrasveld van S.C. Lemele begonnen twee ploegen wat onwennig aan de wedstrijd. Blauw Wit '66 moest het doen zonder Paul Kuipers, Bart Bulsink en Remco Stam. Laatst genoemde nam wel weer plaats op de bank. Ivan Schuppert was weer hersteld van zijn blessure, net als Dennis Bolink die vorige week al speelminuten maakte. De laatste ontmoeting tussen beide teams dateert alweer van 2010. In het seizoen 2009-2010 werd het op 2 mei 1-1 op natuurgras. Het veld was stroef en mede hierdoor liepen veel combinaties niet goed. De eerste vijf minuten waren voor de gasten. De aanval werd gezocht en de thuisploeg werd teruggedrongen. In de zesde minuut kwam Lemele er voor het eerst goed uit. Op de lage schuiver had William Kolkman maar net verweer ten koste van een corner. Uit de corner ontstond een scrimmage, maar uiteindelijk kon de Blauw Wit verdediging de bal wegwerken. Een verre ingooi kwam binnen de 16-meter. De Blauw Wit verdediging stond er bij en keek er naar, waardoor de Lemele speler simpel binnen kon koppen 1-0. In de 13e minuut had Lemele opnieuw moeten scoren, maar de inzet van binnen de 16 meter ging onbesuisd hoog over. Een minuut later weer een kans die diagonaal hoog over ging. In de 22e minuut kwam Blauw Wit goed weg toen een uitbraak van de thuisploeg slecht werd uitgespeeld en William Kolkman simpel kon oppakken. Blauw Wit was toen juist begonnen met een betere fase. Die fase zou duren tot de rust. Op het half uur was Thomas Nijkamp dicht bij de gelijkmaker, maar de doelman kon redden ten kostte van een hoekschop. In de laatste tien minuten voor rust was de thuisploeg geen schim van de fase hiervoor. Blauw Wit werd niets tot weinig in de weg gelegd. Eerst werd Thomas Nijkamp goed aangespeeld. De voorhoede speler koos de kortste weg naar het doel en stifte mooi de gelijkmaker binnen. Enkele minuten later was het zelfs al 1-2 toen een corner werd verlengd en voor de voeten van Roy Schuppert kwam die met een fraaie voetbeweging de bal over de lijn werkte. Onwezenlijk voor de toeschouwers, maar wel waar. Het werd zelfs nog 1-3 toen vanaf de linkerkant een bal hoog werd voorgezet. De bal ging over de doelman richting tweede paal, waar Thomas Nijkamp fraai scoorde 1-3. Voor Blauw Wit een mooie ruststand, maar bij Lemele werd flink gebaald van deze score omdat het zo anders had kunnen en misschien wel had moeten zijn.

Nu rust kwam Michel Stam vanwege een blessure niet terug, hij werd vervangen door Stefan Dijkink. Misschien wel hierdoor begon Blauw Wit niet goed aan de tweede helft. Een uitbraak van Lemele werd eerst nog naast geschoten en even later stond William Kolkman op de juiste plek. Het duurde tien minuten voordat Blauw Wit een prima aanval op de mat legde. Er werd vanaf de rechtsachter positie opgebouwd via Patrick en Dennis Bolink. Op links werd Thomas Nijkamp gevonden die zijn man passeerde en fraai voorzette. Jordy Kamphuis die een moeilijke middag had, kwam net niet bij de bal, waarna Roy Schuppert de bal hard en hoog diagonaal over het doel schoot. Enkele minuten later zag de zeer zwakke arbiter een strafschop in een actie die niemand als zodanig interpreteerde. Het cadeautje werd door de thuisploeg in dank aanvaard 2-3. De thuisploeg zette hierna aan voor de gelijkmaker. Djowin Meijerink kreeg geel, maar Blauw Wit kreeg even later niet de strafschop wegens hands in de 16-meter. In de 78e minuut viel de gelijkmaker. De thuisploeg zag een aanval onderschept worden door de Blauw Wit verdediging. Het uitverdedigen ging echter kinderlijk de mist in. De bal werd recht in de voeten van de spits gespeeld, die dankbaar profiteerde en de 3-3 op het bord zette. S.C. Lemele koesterde het punt en liet zich niet meer tot rare acties verlijden. Blauw Wit kon de bakens niet meer verzetten, ook niet met Remco Stam voor Ivan Schuppert en Daan Jalving voor Patrick Bolink. Met slechts een minuut extra speeltijd klonk het eindsignaal. Beide ploegen mochten blij zijn met een punt, want het had ook minder kunnen zijn. Komende week speelt Blauw Wit '66 om 15.00 uur in Zelhem bij Zelos.

Opstelling: William Kolkman, Ivan Schuppert (Remco Stam), Arian Vorkink, Patrick Bolink, Djowin Meijerink, Dennis Bolink, Patrick Bolink (Daan Jalving), Michel Stam (Stefan Dijkink), Roy Schuppert, Thomas Nijkamp en Jordy Kamphuis.

Ga terug...