Opening Woonweter op 24 september in Rijssen - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Opening Woonweter op 24 september in Rijssen

Geplaatst op: 15-09-2015 |

Op 24 september 2015 wordt De Woonweter in het centrum van Rijssen geopend door Erik Lievers, gedeputeerde Milieu en Energie van de provincie Overijssel, en Jan Aanstoot, wethouder van de gemeente Rijssen-Holten.

Woningeigenaren kunnen bij De Woonweter terecht voor onafhankelijk advies over energiebesparende maatregelen, aanpassing van de woning om langer thuis te wonen, veiligheid en comfort in huis. Op zaterdag 26 september is er Open Huis van 10.00 tot 15.00 uur in De Woonweter, dat ook het officiële energieloket van de gemeente Rijssen-Holten is.

De Woonweter aan Hogepad 85 is een initiatief van enkele ondernemers die samen met de gemeente Rijssen-Holten de handen ineen hebben geslagen. Daarnaast participeert ook het ROC van Twente in De Woonweter. De gemeente Rijssen-Holten en de provincie Overijssel steunen het initiatief financieel. Het unieke concept van de Woonweter biedt woningeigenaren dé one-stop-shop voor comfort, veiligheid, duurzaamheid en langer thuis wonen.
Advies thuis

Door een bundeling van krachten vanuit verschillende partijen uit de gemeente Rijssen-Holten kunnen woningeigenaren op één plek terecht voor kennis en expertise binnen deze disciplines. De Woonweter is een laagdrempelig initiatief waar woningeigenaren en woninghuurders verschillende producten op het gebied van comfort, veiligheid en duurzaamheid kunnen bekijken en ervaren. Hierdoor krijgen ze een goed beeld van de mogelijkheden voor toepassing binnen de eigen woning.

De Woonweter biedt inwoners van de regio Rijssen-Holten ook de mogelijkheid voor een vrijblijvend en kosteloos advies op maat. Woonweter Gerrit Kalvenhaar komt dan bij de bewoners thuis om samen met hen te inventariseren wat de mogelijkheden zijn, wat dit voor hen betekent en wat het kostenplaatje is.

Tijdens het Open Huis zijn verschillende deskundige en ervaren specialisten aanwezig die vragen over zuiniger, veiliger, comfortabeler en langer thuis wonen kunnen beantwoorden. Onder het genot van een drankje kunnen belangstellenden verschillende mogelijkheden bekijken om het woongenot te verbeteren en de woonlasten te verlagen.

Vanaf 1 oktober 2015 is De Woonweter geopend op donderdagavond (18.30 – 21.00 uur), vrijdag (10.00 – 16.00 uur) en zaterdag (10.00 – 13.00 uur). Op afspraak zijn andere momenten mogelijk.
Wedstrijd

Ter gelegenheid van de opening is er een prijsvraag voor woningeigenaren en -huurders, een tekenwedstrijd voor kinderen van 6 tot en met 10 jaar en een duurzame-ideeën-wedstrijd voor 11- tot en met 15-jarigen. Meer informatie hierover op de website www.dewoonweter.nl of in De Woonweter (Hogepad 85 in Rijssen). Er zijn mooie prijzen beschikbaar, zoals woningverbetercheques van 750, 500 en 250 euro en diverse cadeaubonnen.

De volgende bedrijven geven gezamenlijk invulling aan De Woonweter: Bestisol, Van Dam technisch beheer B.V., DWA, Ter Harmsel Installatiebedrijf, Onderhoudsservice Spectrum, Ondernemersnetwerk De Citadel, Paalman & Tempelman aannemersbedrijf, Raab Karcher en Uw Schilder – Oost Nederland Groep B.V.

De website www.dewoonweter.nl is vanaf 24 september online.

Ga terug...