Noaberproat Werk(t) van start in Rijssen-Holten - Radio 350

Noaberproat Werk(t) van start in Rijssen-Holten

Geplaatst op: 15-09-2015 |

Werk zoeken doe je samen. Werk vinden vraagt tegenwoordig andere vaardigheden. De gemeente is daarom het project 'Noaberproat Werk(t)’ gestart. Als onderdeel van de campagne Noaberschap is dit van onmiskenbare waarde. Samen met inwoners gaan we graag in gesprek over wat een werkzoekende nodig heeft om werk te vinden. Wat wordt als lastig ervaren?

In de workshop ‘Noaberproat Werk(t) wordt op een actieve manier ingegaan op het thema: werkzoeken en staat men stil bij de volgende onderwerpen:

- Is mijn cv wel op orde? Hoe val ik op met mijn cv want ik ga niet opscheppen.
- Netwerken, hoe werkt dit?
- Solliciteren en social media.
- Brieven en motivaties schrijven, hoe pak ik dat aan?
- Er is geen werk in mijn vakgebied, wat kan ik doen?
- Ik word uitgenodigd voor sollicitatiegesprekken maar niet aangenomen.
- Ik wil wel stage lopen of werkervaring opdoen, hoe gaat dat?

Donderdagmiddag 17 september is de eerste bijeenkomst in het gemeentehuis in Rijssen. Bij deze eerste workshop is ook wethouder Bert Tijhof aanwezig. Hij gaat graag met werkzoekenden in gesprek en kan mensen adviseren. Ook is er een medewerker van een uitzendorganisatie aanwezig aan wie men advies kan vragen.

Wethouder Bert Tijhof: “Werk maken van werk, daar zetten we ons als college volop voor in met het programma Rijssen-Holten werkt! Ik help werkzoekenden graag bij hun zoektocht naar werk. Tot ziens op één van de bijeenkomsten”.

Aanmelding
Geïnteresseerde werkzoekenden kunnen zich aanmelden door een cv te mailen naar: w.vandermeiden@rijssen-holten.nl.

Hoe werkt het verder?
Na de aanmelding wordt de cv gescreend en voorzien van advies. Tijdens de workshop is er ook voldoende gelegenheid om te netwerken, want werk zoeken doe je samen. Dat is ‘Noaberproat Werk(t)’. Naast 17 september zijn er nog 3 andere momenten waarop de workshop wordt gegeven:
15 oktober, 12 november en 10 december. Alle workshops zijn van 13.30 tot 16.00 uur in het gemeentehuis in Rijssen.

Vragen?
Voor vragen kunnen werkzoekenden contact opnemen met Wendela van der Meiden, adviseur werk. Dit kan telefonisch op t (0548) 854 769 of via e-mail: w.vandermeiden@rijssen-holten.nl.

Ga terug...