Twente Zangers: al 50 jaar toonaangevend! - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Twente Zangers: al 50 jaar toonaangevend!

Geplaatst op: 16-09-2015 |

Afgelopen juni was het 50 jaar geleden dat het vocaal ensemble De Twente Zangers is opgericht. Dit vieren zij op vrijdag 25 september in het Parkgebouw Rijssen met een groots jubileumconcert, waar aan ook concertpianist Gezinus Veldman en het trompetduo Arjan en Edith Post zullen meewerken.

Het ensemble bestaat momenteel uit 14 mannen en staat onder de bezielende leiding van dirigent Louis ten Vregelaar. In deze lange periode heeft het ensemble regelmatig opgetreden in binnen- en buitenland en hebben de mannen bovendien meerdere LP's en CD's uitgebracht. De laatste jaren hebben De Twente Zangers een vooraanstaande plaats verworven in de Nederlandse mannenkoorwereld. De bijzondere klank, gekoppeld aan een uiteenlopend repertoire en verrassende muziekkeuze maakt dat het ensemble een graag geziene gast is op nationale en internationale concoursen en festivals. Op 26 april 2014 zijn De Twente Zangers tijdens het Nationaal Mannenkoor Concours in Zwolle van het Koninklijk Nederlands Zangersverbond Nederlands Kampioen geworden in de B-categorie met een lovend rapport van de internationale jury. De goede sfeer van onderlinge vriendschap en gezelligheid is mede bepalend voor de kwaliteit van het ensemble.

Eén van de hoogtepunten van het jubileumjaar is dus het jubileumconcert. De voorbereidingen zijn in volle gang en het belooft een muzikaal spektakel te worden. Tijdens dit concert zal ook de nieuwe CD "And so it goes" worden gepresenteerd. De laatste maanden is er ontzettend intensief gerepeteerd voor de deze CD en het optreden. Het resultaat mag er zijn. Op de CD hebben De Twente Zangers geprobeerd een zo breed mogelijk scala van de mannenkoormuziek op te nemen samen met eerdergenoemde Veldman en duo Post. Tijdens het concert zullen een groot aantal nummers worden vertolkt die ook op de nieuwe CD staan en de CD is uiteraard tijdens de jubileumavond al te koop.

Kortom: het jubileumconcert wordt een groot muzikale en feestelijke manifestatie en is tevens de start van een nieuw Parkgebouw-seizoen.

Aanvang 20.00 uur. Tickets á € 12,50 per stuk (exclusief 0,50 cent verenigingskosten), zijn verkrijgbaar via www.parkgebouw.nl of aan de theaterkassa (op werkdagen tussen 09.00 uur en 16.00 uur).

Ga terug...