Werf Holten dicht, wel bouw nieuw afvalpunt - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Werf Holten dicht, wel bouw nieuw afvalpunt

Geplaatst op: 31-08-2006 |RIJSSEN/HOLTEN - De gemeentewerf in Rijssen wordt gemoderniseerd en die Holten gaat dicht. Er komt in Holten wel een nieuw afvalbrengpunt op een andere locatie. Dat is het voorstel van het college van Burgemeester en Wethouders van Rijssen-Holten. Met de operatie is bijna drie miljoen euro gemoeid.
Om efficiënter te kunnen werken worden de twee gemeentewerven die Rijssen-Holten nu nog heeft, geconcentreerd aan de Daltonstraat in Rijssen. Volgens B en W is dat financieel de meest aantrekkelijke optie. Wel blijft er een ‘steunpunt’ van geringe omvang in Holten.
Dat steunpunt wordt gecombineerd met een afvalbrengpunt. Het Holtense afvalbrengpunt aan de Waagweg verdwijnt vanwege de saneringsplannen weliswaar van het industrieterrein De Kol, maar er komt op een andere plek een heel nieuw brengpunt. De locatie is nog niet bekend, zegt het college.
Er is sowieso een modernisering noodzakelijk van de twee afvalbrengpunten. Dat betekent dat de Rijssense locatie ook aangepakt wordt. Dat kan echter op de huidige plek aan de Daltonstraat.
De herstructurering van de afvalbrengpunten en de gemeentewerven wordt gekoppeld aan het plan voor de bouw van een nieuwe hal achter het kringloopbedrijf ’n Roondgaank. B en W wilden voor die hal al eerder geld hebben, maar dat wilde de gemeenteraad niet geven vanwege het ontbreken van een compleet herstructureringsplan.
Het bouwen van een nieuwe hal, zo betoogt het college, is goedkoper dan het blijven huren van een hal van een particulier. Met de hele operatie een bedrag gemoeid van bijna drie miljoen euro. Daarvan is 225.000 euro voor de hal van het kringloopbedrijf. Volgende week buigt de raadscommissie Grondgebied zich over de plannen.


Ga terug...