Hondenspeelveld Plan Zuid Rijssen tijdens Burendag officieel geopend - Radio 350
Nu op Radio 350
13:00 - 18:00 uur
De Middagmix
Playing
Straks
18:00 - 19:00 uur
Die Schlagerparade
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Hondenspeelveld Plan Zuid Rijssen tijdens Burendag officieel geopend

Geplaatst op: 17-09-2015 |

Hondenspeelveld ‘van Roekel’, gelegen achter de speeltuin aan de Teunis Loddertstraat in Rijssen, is al weer een paar maanden vol op in gebruik: dagelijks komen hondenbezitters met hun trouwe viervoeters even naar het veldje om lekker te ravotten en naar hartelust te spelen.

Het is een mooi voorbeeld van een succesvol burger- en wijkinitiatief, en wat wijkbewoners samen voor elkaar kunnen krijgen. Het is ontstaan vanaf Burendag 2014 bij speeltuin ‘de Hoge Esch’, waar naar voren kwam dat er wijkbewoners zijn die behoefte hebben aan een plek waar zij hun honden veilig los kunnen laten lopen.
Er heeft zich een werkgroep gevormd, plannen werden gesmeed, financiële aanvragen werden goedgekeurd en afgelopen juli is dan eindelijk de realisatie van het hondenspeelveld bewaarheid. En dit mede dankzij Hoveniers Prins, die de werkgroep van wijkbewoners helpt met het onderhouden van het speelveld.

Tijdens Burendag, welke dit jaar op zaterdag 26 september bij speeltuin ‘de Hoge Esch’ wordt georganiseerd, zal ook het hondenspeelveld officieel geopend worden.

Wethouder Ben Beens komt om 12.00 uur de officiële openingshandeling verrichten, waarna KC Reo om 13.00 uur een leuke workshop gehoorzaamheid geven. Dankzij Discus Rosman uit Rijssen krijgen de baasjes van de bezoekende honden van het speelveld nog een leuk presentje mee.

Voor meer informatie over het hondenspeelveld kunt u kijken op de Facebookpagina van Plan Zuid: www.facebook.com/groups/PlanZuidRijssen

Ga terug...