Rangers op zoek naar haai op Holterberg - Radio 350

Rangers op zoek naar haai op Holterberg

Geplaatst op: 31-08-2006 |HOLTEN - Groot alarm! De tijgerhaai is verdwenen uit zijn speciale zwembad bij het Natuurdiorama op de Holterberg. Professor Weetveel was met de bijna twee meter lange haai op weg naar het Sea Life Centre in Scheveningen. De Rangers hielpen de professor woensdag met zoeken.

Foto Dinand Buisman.
Ruim veertig kinderen kwamen woensdagmiddag af op de door het Wereld Natuur Fonds georganiseerde activiteit. Niet alleen Rangers (leden van de jongerenorganisatie van het Wereld Natuur Fonds) waren welkom, maar ook kinderen zonder lidmaatschap. De opkomst was zo goed,dat er zelfs kinderen teleurgesteld moesten worden omdat er geen plek meer was.
Het Ranger-thema van dit jaar is red de haai uit het net, en de activiteit had alles met dat thema te maken. Professor Weetveel kwam de kinderen vertellen dat hij een tijgerhaai kwijt was geraakt op de Holterberg en vroeg of de kinderen hem wilden helpen met zoeken. Natuurlijk wilden ze dat. Ook Sam van Waveren (10) en Rik Middelbos (10) beide uit Lochem, zijn druk bezig de haai te zoeken. Sam is al twee jaar lid van het Wereld Natuurfonds, Rik nog niet, maar is het wel van plan. Beiden vinden ze de natuur en alles wat daarmee te maken heeft erg leuk, ‘vooral dieren, die zijn het mooist’, vinden ze. Haaien zijn wel eng, volgens Sam, ‘maar ik vind het wel zielig dat ze afgemaakt worden alleen maar om de vinnen in soep te gebruiken. Dan moeten ze de dieren helemaal gebruiken, of beter nog helemaal niet vangen.’ De twee zijn er van overtuigd dat ze de haai gaan vinden en zullen winnen. ‘Ja, tuurlijk gaan we winnen, wij vinden hem wel.’
Na een lange zoektocht met veel spelletjes werd de haai gevonden en door professor Weetveel meegenomen naar zijn nieuwe huis.

Ga terug...