Blauw Wit laat drie punten achter in Zelhem - Radio 350
Nu op Radio 350
23:00 - 00:00 uur
Muziek om te dromen
Playing
Straks
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiƫn

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Blauw Wit laat drie punten achter in Zelhem

Geplaatst op: 21-09-2015 |

In een wedstrijd met vele gezichten heeft Blauw Wit zaterdag een ruime nederlaag geleden in het Gelderse Zelhem. Ondanks een 0-1 voorsprong van de bezoekers en een ruststand van 1-1 zagen de gastheren kans om de drie punten met een 4-1 zege in eigen huis te houden.

In tegenstelling tot vorige week in Lemele begon Blauw Wit, nog steeds zonder de geblesseerde Paul Kuipers, zeer goed aan de wedstrijd. De Holtenaren hadden het initiatief en drukten Zelos terug. Al in de zesde minuut leken ze op voorsprong te komen maar het schot van Michel Stam spatte op de lat. Na tien minuten kreeg Blauw Wit vier corners op rij maar gescoord werd er niet. Het duurde tot de 20e minuut voordat Zelos hier iets tegenover kon stellen. Een goede voorzet werd voorlangs gekopt. Nadat Edwin Bolink in de 23e minuut nog rakelings over had geschoten was het even later wel raak. Djowin Meijerink, hij had weer een basisplaats gekregen van trainer Bram Freie, schoot van afstand en Jordi Kamphuis toucheerde de bal voldoende om keeper Harm Reindsen van Zelos kansloos te maken. (0-1). Helaas gaf deze voorsprong Blauw Wit geen vleugels. Integendeel, Zelos trok steeds meer het initiatief naar zich toe en creƫerde kansen. Het bleek dat de Achterhoekers over een zeer gevaarlijke voorhoede beschikken. In de 27e minuut ging een schot nog rakelings naast, even later hadden de Holtenaren alle geluk van de wereld. Een diagonaal schot in de lange hoek stuitte via binnenkant paal weer uit het doel en kon ternauwernood worden weggewerkt. Met kunst en vliegwerk leek Blauw Wit de voorsprong tot de rust te kunnen behouden, maar in de 44e minuut sloeg het noodlot toe. Arian Vorkink beging, net binnen het strafschopgebied, een overtreding en de goed leidende scheidsrechter Funcke uit Arnhem, die er vlakbij stond, wees naar de stip. De uitstekende middenvelder Jeroen van den Belt liet William Kolkman volmaakt kansloos. (1-1). Dit werd ook de ruststand.

Na de hervatting bleek Blauw Wit deze tik allerminst te boven. De ploeg was geen schim van het team dat het eerste half uur op alle fronten, behalve scoren, had geheerst en gedomineerd. En Zelos profiteerde volop. Binnen 10 minuten was de wedstrijd beslist. Eerst was het in de 49e minuut Menno Diepenbroek die weifelend optreden in de defensie keihard afstrafte (2-1) en nauwelijks vijf minuten later begon dezelfde speler een solo langs drie Blauw-Witters die eindigde met een laag hard schot in de verre hoek (3-1). Trainer Bram Freie greep in en voerde in de 60e minuut een drie wissel door. Roy Schuppert kwam voor Bart Bulsink en Remco Stam verving Ivan Schuppert en Gijs Klein Nagelvoort kwam binnen de lijnen voor Dennis Bolink. Het duurde echter tot het laatste kwartier alvorens Blauw Wit weer in het stuk voorkwam. De gastheren hadden toen al enige goede kansen laten liggen en de Holtenaren konden aanzetten voor een slotoffensief. De wedstrijd werd weer wat evenwichtiger maar doordat Blauw Wit het nodige risico nam kwamen er kansen aan beide zijden. Maar gescoord werd er niet. Het slotakkoord was weer voor de thuisclub. In de 89e minuut scoorde Henk Jan Kuenen (voor de statistieken) alsnog de 4-1.

Een domper voor de Holtenaren die in het eerste half uur de wedstrijd hadden kunnen en moeten beslissen maar uiteindelijk het lid op de neus kregen. Volgende week zullen tegen het Nijverdalse DES de kansen beter benut moeten worden.

Ga terug...