Ronny Heyboer, zendeling op Borneo spreekt in Rijssen. - Radio 350
Nu op Radio 350
14:00 - 18:00 uur
Radio 350 Sport
Playing
Straks
18:00 - 23:00 uur
350 Hits
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Ronny Heyboer, zendeling op Borneo spreekt in Rijssen.

Geplaatst op: 21-09-2015 |

Ronny Heyboer, zendeling op Borneo spreekt in Rijssen. In de jungle van Borneo, het op 2 na grootste eiland van de wereld (ongeveer 20 keer zo groot als Nederland) wordt gewerkt aan een dorp waar voor kinderen aan een toekomst wordt gebouwd. Met dit dorp, dat zeer ver van een 'westere beschaving' aflicht, is de Nederlandse Australiër Ronny Heyboer meer dan 10 jaar geleden begonnen te bouwen.

Ronny is in Nederland geboren maar grotendeels in Australië opgegroeid, na een hectisch leven is hij tot geloof gekomen. God heeft hem na op bijzondere manier te zijn geroepen en te zijn toegerust met kennis, de opdracht gegeven dat hij moest beginnen met het bouwen van een dorp in de jungle van West Kalimantan waar 1000 kinderen kunnen komen te wonen en waar er 2000 naar school kunnen gaan. Momenteel wonen er meer dan 500 kinderen en heeft het dorp een complete school voor lager onderwijs en wordt gebouwd aan een school voor middelbaar onderwijs. Ook is er een kerk/worship ruimte die plaats bied aan meer dan 500 personen. De kinderen, die er allemaal zonder ouders wonen, komen van honderden kilometers uit de omgeving. Het zijn wezen, verstoten kinderen en kinderen waarvan de ouders geen onderwijs kunnen betalen. Hun wordt naast aandacht en liefde een opleiding aan geboden. Ze leren er ook sociaal met elkaar omgaan, wat de noodzaak is van een hygiënisch leven en uiteraard krijgen ze het evangelie van Jezus Christus aangeboden.

In dit Indonesisch gedeelte van Borneo is het grootste gedeelte van de bevolking animistisch. Ze geloven in de geest van de dieren maar ook van de bomen en planten en zijn bij het aanbidden bang dat ze één van de geesten vergeten en dat die hen dan zal straffen. In de dorpen waar de kinderen vandaan komen hebben de toverdokters (vaak de leiders van de dorpen) het nog voor het zeggen. Uiteraard kun je niemand laten geloven maar de Geest van God werkt enorm in het dorp dat Living Waters Village heet. Elk jaar komen er vele kinderen tot geloof, dit jaar zijn er meer dan 30 kinderen gedoopt in de rivier die één van de grenzen is van die grote dorp. Het dorp is ongeveer 300 hectare groot (1 voetbalveld is een halve hectare) en functioneert geheel zelfstandig, dus zonder bemoeienis van de overheid.

Ronny Heyboer zal, vol passie voor God en met humor, 26 september vertellen over hoe God wonderen doet in de jungle van Borneo. De Rijssenaren Manna en Henk ter Harmsel leven en wonen sinds juni van dit jaar op dit dorp en helpen daar met de verdere ontwikkeling en doen daar
missionair werk.

Ben je benieuwd naar de verhalen van Ronny of zou je ook mee willen werken om verder te bouwen aan dit grandioze project, kom en laat je inspireren. In 2016 hopen we dat er, net als in 2011, 2012, 2013 en 2014, opnieuw een groep tukkers zal gaan helpen, heb je ook zin om mee te gaan? Kom! De avond wordt gehouden op zaterdag 26 september 2015 in kerkelijk centrum 'de Ark', Arkeheem 2, 7463 CR Rijssen. De aanvang is 19.30 uur, de zaal is open om 19.00 uur.Ook is er een boek uitgekomen dat mede door Ronny Heyboer is geschreven: "Wondergebied" in de jungles van Borneo. Dit boek zal ook te koop zijn. De toegang is gratis, wel zal er een collecte zijn.

Ga terug...