Start2Bike mountainbike clinics bij Wv Holten - Radio 350

Start2Bike mountainbike clinics bij Wv Holten

Geplaatst op: 21-09-2015 |

Wielervereniging Holten start zaterdag 3 oktober met mountainbike clinics. De beginnende en (licht)gevorderde mountainbikers worden in 4 trainingen (3, 10, 17 en 31 oktober van 9.00 tot 12.00 uur) onder begeleiding van gekwalificeerde NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) instructeurs wegwijs gemaakt in de mountainbike sport. Deze clinic kost slechts €37,50 en inschrijving is mogelijk via www.start2bike.nl De trainingen starten bij Buitengewoon Holten aan Holterbergweg 11 A in Holten.

Tijdens 4 sessies leert men de basisvaardigheden en technieken. Doordat deze Start2Bike clinic een beginnerscursus is, hoef je niet over een top(fiets)conditie te beschikken. Ook hoef je geen ervaren mountainbiker te zijn. Het is juist de bedoeling dat je door de trainingen conditie opbouwt en je de techniek van het mountainbiken eigen maakt. Tijdens de eerste les is er onder andere aandacht voor veilig remmen en effectief schakelen. In de daarop volgende trainingen komen bochtentechniek, balans, klimmen, dalen en obstakels aan bod. Je leert hoe je de fiets af moet stellen en onderhouden en verder het gebruik van de juiste kleding en voeding. Anders dan bij bijvoorbeeld hardlopen blijft de belasting van de gewrichten beperkt. Daardoor is Start2Bike ideaal voor sporters met een blessure. De mountainbike is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dat fietsen op een gewone fiets. Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je fiets werkeloos in de schuur komt te staan kun je nu deelnemen aan Start2Bike.

Een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij je in 4 trainingen meer controle over je fiets krijgt. Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Eddy Kruk (06-28376459)

Kijk voor meer informatie op www.start2bike.nl.

Ga terug...