Uitbreiding aantal oplaadpunten elektrische auto’s - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Uitbreiding aantal oplaadpunten elektrische auto’s

Geplaatst op: 24-09-2015 |

Het aantal elektrische auto’s stijgt snel. Omdat niet iedereen een eigen oprit of garage heeft, stijgt ook de vraag naar andere oplaadmogelijkheden, zoals oplaadpalen bij openbare parkeerplaatsen. Ook in Rijssen-Holten wordt gekeken naar uitbreiding van het aantal oplaadpunten. Inwoners kunnen hiervoor aangeven waar oplaadpunten gewenst zijn.

Momenteel zijn er landelijk al 45.000 volledige elektrische en hybrideauto's ('plug-in') geregistreerd. De verwachting is dat dit aantal binnen 5 jaar oploopt tot 200.000 auto’s. Deze auto's worden opgeladen via het elektriciteitsnet. Voor wie een eigen oprit heeft, is een thuisoplossing mogelijk.

Een deel van de huishoudens in Nederland heeft echter geen eigen oprit; die zijn afhankelijk van oplaadpunten in de openbare ruimte. Dat zijn meestal speciale zuilen/palen, met 1 of 2 oplaadpunten per paal. Rijssen-Holten heeft nu drie openbare laadpunten (Hogepad, Station Rijssen en Kalfstermansweide Holten). Door de verwachte toename is het ook van belang te kijken naar de uitbreiding van oplaadmogelijkheden in Rijssen en Holten.

Plaatsing volgt behoefte
Volgens een adviesbureau ligt de behoefte in Rijssen-Holten aan oplaadpunten in 2020 tussen de 40 en 50. “Dit is een grote stap van de 3 die er nu zijn”, geeft wethouder Jan Aanstoot aan. “De vraag is of er ook daadwerkelijk die behoefte bestaat. Daarom wordt als pilot een inventarisatie gehouden voor het aanbrengen van 8 extra palen”. Mocht blijken dat er daadwerkelijk vraag is naar een uitbreiding van het aantal oplaadpalen, dan wordt deze uitbreiding binnen het komende half jaar gerealiseerd.

Aanmelden locaties
“Heeft iemand een wens voor het aanbrengen van een oplaadpunt, dan wil ik diegene vragen dit aan ons kenbaar te maken. Want alleen als wij weten waar er behoefte bestaat, kunnen wij ook concreet vervolgstappen ondernemen”, aldus de wethouder.

Om deze informatie door te geven, kan men terecht op de website www.openbaarladen.nl/rijssen-holten. Via deze site kunnen eigenaren van elektrische auto’s zonder oplaadmogelijkheid op eigen terrein een openbare locatie binnen 300 meter van hun woning of werk aanvragen.

Uitvoering
Mocht na inventarisatie blijken dat er vraag is naar extra oplaadpalen, dan worden deze palen geplaatst en beheerd door Allego. Voor het uitvoeren van deze pilot heeft de provincie Overijssel een subsidieregeling ingesteld, waarbij Rijssen-Holten subsidie ontvangt voor het realiseren van 8 openbare laadpunten. Voorwaarde is dat de 8 laadpunten voor 3 februari 2016 zijn gerealiseerd.

Ga terug...