BBL opleiding bij bouwgilde van start - Radio 350
Nu op Radio 350
12:00 - 13:00 uur
Muzikaal het Weekend in
Playing
Straks
13:00 - 14:00 uur
Koster in het Weekend
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

BBL opleiding bij bouwgilde van start

Geplaatst op: 25-09-2015 |

Vijftien jonge gemotiveerde “bouwvakkers in de dop” zijn dit schooljaar gestart met een BBL opleiding bij Bouwgilde in Rijssen.

Na een introductie periode van twee weken, waarin de kandidaten hun vakvaardigheden toonden en de mogelijkheid kregen om het VCA diploma te behalen, kregen zij van Bouwmensen Twente uit Rijssen te horen of zij konden starten met een BBL-opleiding tot timmerman of metselaar.

Vier dagen werken
Vanaf half augustus zijn vijftien leerlingen begonnen. Zij gaan vier dagen per week naar een bouwplaats bij een van de lidbedrijven van Bouwmensen en een dag per week volgen zij de theoretische vakken bij het ROC van Twente aan de Reggesingel 52 in Rijssen.

Allemaal een werkplek
Het kostte de leiding van Bouwmensen Twente weinig moeite om de leerlingen te plaatsen. Er is anders dan de laatste jaren in de bouw, voldoende vraag naar gemotiveerde jongeren. Drie leerling-metselaars en twaalf leerling-timmerman vonden hun weg naar een van de bouwplaatsen. ‘Graag zouden wij dit aantal nog hoger zien worden’, aldus Gerrit Koster coördinator van Bouwgilde. ‘Met name is er vraag naar timmerlieden’. Hij doet een oproep aan jongeren, indien zij geïnteresseerd zijn, zich aan te melden.

Aanmeldingen
Ben jij ook in het bezit van een vmbo diploma-basis, kader of hoger? En ben je gemotiveerd om een opleiding in de bouw te starten? Je kunt je aanmelden via info@bouwgilde.nu.

Meer informatie over de verschillende vakopleidingen in Rijssen:
• www.bouwgilde.nu
• www.bouwmensentwente.nl

Ga terug...