Henk Mulder exposeert in de Nagelhoutzaal in Holten - Radio 350
Nu op Radio 350
00:00 - 07:00 uur
350@Night
Playing
Straks
07:00 - 10:00 uur
De Ochtendshow
Livestream
Webcam
Luister naar Radio 350 via Windows Media Player  Luister naar Radio 350 via Winamp  Luister naar Radio 350 via iTunes  Luister naar Radio 350 via RealPlayer  Luister naar Radio 350 via je Mobiel
Wim Jansen Assurantiën

 

Radio 350 Twitter Radio 350 Facebook

Henk Mulder exposeert in de Nagelhoutzaal in Holten

Geplaatst op: 28-09-2015 |

In de Nagelhoutzaal van het Kulturhus in Holten worden gedurende 10 maanden per jaar exposities gehouden van delen van de collectie Nagelhout of van aan die collectie gerelateerde kunstwerken.

De andere 2 maanden van het jaar stelt de Nagelhoutstichting de zaal welwillend ter beschikking aan de VHBK voor een door deze Holtense kunstenaarsvereniging te organiseren expositie. Dit valt samen met de EtalageKunstRoute.

Dit jaar, van 3 oktober tot en met 28 november, exposeert de bekende Holtense kunstenaar Henk Mulder in de Nagelhoutzaal.

Henk Mulder is geboren in Twello (1948). Hij woont en werkt in Holten.
Na de middelbare school wilde hij naar de kunstacademie, maar als oudste zoon uit een arbeidersgezin met elf kinderen was dat in die tijd niet haalbaar. Dus moest er werk gezocht worden. Tussen vier muren achter een bureau was voor hem geen optie. De reclamewereld trok hem wel en via een baan als retoucheur kwam hij terecht in de fotografie.

Na enkele jaren werken bij diverse fotobedrijven en het behalen van de nodige diploma’s vestigde hij zich als zelfstandig fotograaf. Maar omdat de reclamefotografie op creatief gebied toch zijn beperkingen had, is hij in zijn vrije tijd begonnen met kunstschilderen.

Jarenlang heeft hij geschilderd bij Piet Kusters  op de Twentse Academie voor Amateurschilderkunst in Hengelo. Ook ging hij ieder jaar met een vaste club enkele weken schilderen in Frankrijk. Na allerlei materialen en kunstrichtingen te hebben uitgeprobeerd,  heeft de liefde voor het ambachtelijk realisme het gewonnen van allerlei modernismen, niet in de laatste plaats vanwege zijn ontmoeting met de Eindhovense schilder Cornelis le Mair, een bekend voorvechter van de klassieke 17e eeuwse schilderkunst.

Zijn passie voor schilderen uit zich vooral in zijn stillevens. Maar ook portretten, landschappen en kerkinterieurs zitten in zijn oeuvre. Vanaf de millennium wisseling in 2000 houdt hij zich fulltime bezig met de schilderkunst en exposeert hij met regelmaat in binnen- en buitenland. Sinds 2009 heeft hij een eigen galerie in Holten en geeft hij schilderlessen en workshops in olieverf en acryl.

De expositie is gratis te bezichtigen op maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur en op zondagen in oktober + 1 november van 14.00 tot 17.00 uur.

Ga terug...