Jazz@Night - Radio 350 :: Weet wat er speelt

Jazz@Night

Reijer Dorresteijn

Jazz is muziek waar je aan moet wennen. In jazz draait het namelijk niet om een melodie en een vast ritme zoals bijvoorbeeld bij popmuziek. Jazz onderscheidt zich van andere muziek door drie belangrijke aspecten, namelijk: improvisatie, syncopische ritmes en swing.

Het programma is natuurlijk in eerste instantie bedoeld voor de liefhebbers van jazzmuziek, maar ook degene die wat minder bekend is met dit genre muziek, zal zeker plezier kunnen beleven aan het uurtje jazz en voor de iets oudere luisteraar kan het een feest van herkenning zijn.

De muziek die gedraaid wordt is uiteraard jazz, vooral uit de periode van 1940 tot ca. 1980. Omdat de meeste jazzmuziek uit de USA kwam/komt, zal het grootste deel van de gedraaide muziek ook van die oorsprong zijn, maar ook de Europese jazz-scene (Frankrijk, Nederland, België, Duitsland, Scandinavië) wordt zeker niet vergeten.

Maar waar het natuurlijk vooral om gaat is luisteren naar en genieten van fijne, in de meeste gevallen niet al te ‘moeilijke’ jazzmuziek, want:
"Jazz is something that you have to feel. It's something that you have to live." (Ray Brown)

Het programma wordt samengesteld en gepresenteerd door Reijer Dorresteijn uit Holten; hij verzorgt ook zelf de techniek.

E-mail:

Uitzending gemist

Donderdag 4 maart 2021
22:00 - 23:00 uur

Donderdag 25 februari 2021
22:00 - 23:00 uur

Ga terug...