Plat-Zat - Radio 350 :: Weet wat er speelt

Plat-Zat

Henk van de Maat, Martin ter Denge en Gerrit Dannenberg

Radio 350 zet Rijssen en omstreken op de kaart met het programma Plat-Zat. In het programma is veel aandacht voor alles wat met Rijssen en het Rijssens dialect te maken heeft in de breedste zin van het woord. Er is een vaste rubriek ingeruimd voor het Rijssens Museum/Havezate-Kroniek. Streektaalschrijvers Martin ter Denge en Gerrit Dannenberg zorgen ieder op hun eigen manier voor een prikkelende dialectcolumn.

De medewerkers van Plat-Zat komen uit de volle breedte van de Rijssense samenleving. De opzet is zodanig dat we in het programma het maximale aan onderwerpen en mensen aandacht kunnen geven. Ze hebben vaste rubrieken én als centraal programmapunt 'n Kuijerhook, waarin allerlei actualiteiten de revue passeren. In het panel van 'n Kuijerhook zitten en Martin ter Denge, de Rijssense singer-songwriter en muzikant en Gerrit Dannenberg.

In Plat-Zat is veel streektaalmuziek te horen. Er is ook ruimte voor niet-dialectsprekende medewerkers en gasten. Dus als er wat uit al deze geledingen te melden is, dan is het in Plat-Zat te horen.

Gerrit ten Brinke gaat middels opnames zijn fietstochten door Rijssen in weer hervatten in het dialectprogramma van Radio 350.

Ook staat Plat-Zat open voor vernieuwingen en nieuwe mensen, dus wie zich geroepen voelt en een steentje wil bijdragen aan dit dialect programma is van harte welkom

Plat-Zat, een modern dialect programma, voor jong en ouder!

Op de oneven weken is Plat-Zat te beluisteren. Op de even weken wordt er non-stop dialectmuziek uitgezonden.

Uitzending gemist

Dinsdag 14 september 2021
19:00 - 20:00 uur

Dinsdag 7 september 2021
19:00 - 20:00 uur

Ga terug...