Plat-Zat | Shanty - Radio 350 :: Weet wat er speelt

Plat-Zat | Shanty

Plat-Zat


Radio 350 zet Rijssen en omstreken op de kaart met het programma Plat-Zat. In het programma is veel aandacht voor alles wat met Rijssen en het Rijssens dialect te maken heeft in de breedste zin van het woord. Er is een vaste rubriek ingeruimd voor het Rijssens Museum/Havezate-Kroniek en streektaalschrijver Gerrit Kraa verzorgt op zijn bekende manier een prikkelende dialectcolumn.

De medewerkers van Plat-Zat komen uit de volle breedte van de Rijssense samenleving. "De opzet is zodanig dat we in het programma het maximale aan onderwerpen en mensen aandacht kunnen geven. Ze hebben vaste rubrieken én als centraal programmapunt 'n Kuijerhook, waarin allerlei actualiteiten de revue passeren. In het panel van 'n Kuijerhook zitten Gerrit ter Harmsel (de Kuups) en Martin ter Denge, de Rijssense singer-songwriter en muzikant. Het andere koppel wordt gevormd door de voorzitter van de Oranjevereniging, Olav Roeterdink (van de Springmeaster) en Johan Abbink (keump van 'n Lechenbarg), voorzitter van de Rijssense Revue".

In Plat-Zat is veel streektaalmuziek te horen. Er is ook ruimte voor niet-dialectsprekende medewerkers en gasten. "Jan Slofstra bijvoorbeeld spreekt geen Rijssens, maar deze oud-huisarts is zo ingeburgerd, dat is een Rijssenaar die alleen geen plat spreekt maar het uitstekend verstaat. Hij is redactielid van de Havezate-Kroniek, het blad van het Rijssens Museum, dus Slofstra is de verbinding met de Oosterhof, de Rijssense musea en de dialectwerkgroep Riessen. Dus als er wat uit al deze geledingen te melden is, dan is het in Plat-Zat te horen".

Gerrit ten Brinke hervat in Plat-Zat zijn fietstochten door Rijssen die hij eerder ook maakte voor het seniorenprogramma Oud-Fit van Radio 350. Plat-Zat wil zo actueel mogelijk zijn, maar dat is geen probleem zijn met zo'n uitgebreide club enthousiastelingen.

Plat-Zat, een modern dialect programma, voor jong en ouder!

Eenmaal in de 2 weken (oneven weken) tussen 19.00 en 20.00 uur.

Shanty


Elke dinsdagavond in de even weken staat Gerrie Morre aan het roer om u mee te nemen over de woelige baren van de Shanty muziek. Hij neemt u mee door de wereld van Shanty muziek waarbij de muziek voor zichzelf spreekt.

Eenmaal in de 2 weken (even weken) tussen 19.00 en 20.00 uur.

Uitzending gemist

Dinsdag 16 juli 2019
19:00 - 20:00 uur

Dinsdag 9 juli 2019
19:00 - 20:00 uur

Ga terug...